דפנה פלר עורכת דין ומגשרת לענייני משפחה

מאז שאני זוכרת את עצמי הוטרדתי מחוסר צדק. כבר מגיל צעיר פעלתי למען זכויות בעלי חיים וכשהתבגרתי החלטתי להפוך את עשיית הצדק למקצוע ודרך חיים. האתגר הגדול הראשון פגש אותי בסיום הלימודים, עוד לפני שהוסמכתי כעורכת דין ולמעשה על רקע בחינות ההסמכה הבלתי הוגנות.
כשאני פוגשת התנהלות בלתי הוגנת, אני לא מוותרת ולא מתקפלת – וכך נהגתי במקרה הזה. הייתי מיוזמות מחאת המתמחים וממובילי המאבק. למרות הזלזול הראשוני בנו, לא ויתרתי והצלחתי לרתום למאבק חברי כנסת מכל סיעות הבית והקשת הפוליטית, את גדולי עולם המשפט בישראל על מנת שיחוו דעתם על בחינת ההסמכה, ולהביא את השינוי המיוחל.

כאשר זה מגיע לסוגיות של צדק, אין לי מורא, אני לוקחת את האמת שלי עד הסוף ורצה למרחקים ארוכים.

היום, במקביל לפרקטיקה הפרטית שלי אני משמשת יו"ר ועדת נפגעי עבירה במחוז חיפה של לשכת עורכי הדין; סגנית יו"ר הוועדה הארצית לזכויות בעלי החיים בלשכת עורכי הדין וחברה בוועדת דיני משפחה הארצית בלשכה.

משפחה זה לא משחק סכום אפס
ההחלטה לעסוק בדיני משפחה לא הייתה מקרית.
כבת להורים גרושים וכמי שעברה בעצמה תהליך גירושין, אני מכירה היטב את כל המורכבויות הרגשיות והכלכליות ששזורות יחד בדבר הזה שנקרא 'משפחה'.
התפיסה שלי כבן אדם ועורכת דין היא ש עדיף לפתור סכסוכים ומשברים משפחתיים כמו הליכי גירושין, מאבקי משמורת או מאבקי ירושה, בהסכמה ולא בין כתלי בית המשפט (עד כמה שאפשר, לפעמים אין מנוס מזה). אני לא פוחדת להתעמת ומאמינה שחשוב גם לדעת לריב. אבל המטרה שלי היא לייצר הסכמה ולא לנצח במלחמה. אם נקודת המוצא שלכם היא למצוא את הפתרון ההוגן ביותר, שיאפשר לכל הצדדים להמשיך בחייהם ויעניק לילדים את המסגרת הבטוחה ביותר – אני כאן בשבילכם.

סכסוכים משפחתיים ובעיקר מאבקי גירושין, שונים מאוד מכל סכסוך משפטי אחר. משפחה זה לא משחק סכום אפס. כשצריך להגיע לבית המשפט, אני יודעת לטעון מצוין ולא חוששת להישיר מבט לעיני השופטים ולהילחם. אבל הגישה הבסיסית שלי היא גישה של גישור שחותרת להגיע להסכמה. בסוף היום גם אחרי הגירושין יש אבא, אמא וילדים, וטובת הילדים דורשת לפעמים מהאבא והאמא לשים את האגו בצד - גם אחרי שהם יפסיקו להיות בני זוג, הם ימשיכו להיות הורים.

להפוך את היוצרות
להסכמים והסכמות יש כוח, לכן אני מאמינה גדולה בהסכמי ממון, בהסכמי הורות משותפת ובהסדרה של צוואות. הרתיעה הרומנטית מהסכמי ממון מובנת, אך בפועל היא גורמת נזקים אדירים.
הניסיון שלי (מהחיים המקצועיים והחיים האישיים) לימד אותי שכאשר בני זוג נכנסים לקשר זוגי תוך עריכת הסכם מסודר, הקשר הזוגי רק מתחזק. גם אם חלילה מערכת היחסים עולה על שרטון, ההסכם הופך את הפרידה לקלה יותר (לפחות מבחינה לוגיסטית, גם אם לא בהיבט הרגשי). במציאות הנוכחית, בדרך כלל יקדים המשבר את ההסכם.

אני מציעה להפוך את היוצרות ולהגיע להסכמות בשורה של נושאים בתחילת הקשר. התהליך שאני מנהלת, כולל ליבון בעיות היפותטיות עתידיות והכנת מתווה להתרת הפלונטר אם יום יבוא והדבר יידרש.

בעבודתי השוטפת אני מטפלת בסוגיות בענייני משפחה כגון: מזונות, קביעת אבהות, ניכור הורי, משמורת, ירושה ועוד, הסדרת מעמד בישראל כגון: התאזרחות, הגירה ואיחוד משפחות, וכמובן הסכמי הורות משותפת, הסכמי ממון והסכמי גירושין.